שלושה תרגילים למתיחת שרירי המוח

יש זמנים שמאוד מאוד מאתגר לכתוב בהם. אלה החיים. חופשות הן לרוב זמנים כאלה. השגרה הברוכה מתאדה, הבית מתמלא, וקשה למצוא פינה שקטה בבית ובנפש כדי לקדם פרויקט כתיבה משמעותי. לפעמים אפשר לנצל את הזמן הזה כדי לעשות איזה תרגיל כתיבה, או אפילו רק מתיחות למוח, ואם אפשר לעשות את זה עם ילדים – עוד יותר טוב.

הנה כמה תרגילים כאלה:

  1. זוכרים את השלב הזה שבו הילדים שואלים על כל דבר "למה"? ואולי יש לכם תזכורת יום-יומית לעניין הזה? בואו נשחק עם זה קצת. בחרו שאלה אחת מהסוג הזה, למשל "למה יורד שלג?" וכתבו, או אפילו רק חשבו אם אתם לא במצב כתיבה (למשל נמצאים במכונית בדרך לטיול או לסבא וסבא) על עשר תשובות. ככל שהן יותר מקוריות ותלושות מהמציאות וסיפוריות ומגניבות – ככה יותר טוב.
    .
  2. האיש שלי אוהב מאוד משחקי מילים. אחת מבדיחות הקרש (עוד משתמשים בביטוי הזה?) החביבות עליו בהקשר הזה היא: "למה הלחם נכנס לתנור?" והתשובה היא כמובן – כיכר. (כי-קר. הבנתם את זה, נכון? אני סתם מכבירה מילים כאן…)
    חשבו על 10 שאלות ושתשובות כאלה. מובטחות לכם שעות של הנאה.
    .
  3. אמנית אחת קראה לציור שלה "דב קוטב אוכל גלידה לבנה בשלג". הקנבס היה לבן. לגמרי. נסו לחשוב על תיאורים נוספים ברוח הזאת לקנבס לבן לגמרי. או לקנבס שחור לגמרי. או לקנבס אדום או כחול או צהוב לגמרי.
    ואל תסתפקו באחד! חשבו לפחות על חמישה לכל צבע.

המטרה של התרגילים האלה היא לפתח את היצירתיות שלנו, ובה בעת ליהנות!

יצא לכם משהו מגניב? משהו שממש נהניתם ממנו?

אחד הילדים אמר משהו שגרם לכם שעשוע?

שתפו אותנו!

יש לכם רעיון לתרגיל אחר ברוח הזאת? שתפו גם אותו.