את כנרת פגשתי לראשונה בכיתה ג. זאת אומרת, אני מניחה שזה קרה. אני לא בטוחה לגמרי. כי באותם הימים לא הכרנו בכלל זו את זו, אבל למדנו באותו בית הספר, ואני הייתי בכיתה ג כשהיא הייתה בכיתה א, אז סביר להניח שראינו פעם זו את זו במסדרון. למדנו יחד באותו בית ספר ובאותה אולפנה במשך עשר שנים, וכל מה שידעתי עליה לאורך התקופה הזו הוא שהיא הבת של המורה הכי טובה ללשון באולפנה. זה הכול. רק שנים אחר כך גיליתי שהייתה גם איזו היכרות בינה לבין אחי כי הם בני אותו הגיל, אבל עצם העובדה שהיא הייתה הבת של המורה הכי טובה ללשון כבר נתנה לה נקודות, ועם השנים התברר שבצדק מוחלט. וזה לגמרי רלוונטי לסיפור.
לעבוד נכון
הפגישה הבאה שלי עם כנרת הייתה במסגרת סדנה עסקית לעורכות לשון. עשיתי את הסדנה הזו איפה שהוא סביב סוף לימודי העריכה שלי, והיא שינתה את חיי. חד משמעית.
בסדנה של כנרת, עורכת לשון מצוינת בעצמה (אמרתי לכם שאימא שלה רלוונטית לסיפור?), למדתי איך למצוא לקוחות, איך לתמחר, איך לשווק. רק בזכותה הקמתי את אתר האינטרנט הראשון שלי, שמביא לי הרבה יותר לקוחות מכפי שאני יכולה לקבל עד היום. זו הייתה סדנה לא זולה, שהחזירה את עצמה כל כך מהר, שהיא אפילו לא הייתה ראויה לשורה באקסל ההוצאות שלנו. (יש לנו כזה, מפורט ביותר, דקדקני ביותר, אולי נדבר על זה פעם אחרת). מה שכן – היא הייתה ראויה למקום מכובד מאוד באקסל ההשקעות שלנו. (טוב, אם היה לנו כזה. הולכת לדבר עם האחראי…)
כנרת לא שקטה על השמרים מאז. אני לא יודעת כמה עריכת לשון היא מצליחה לעשות בין שלל עיסוקיה, אבל בינתיים היא הוציאה לאור ספר חדשני על מיקרו-קופי שגם תורגם לאנגלית וזכויות התרגום שלו נמכרו לגרמניה, צרפת וקוריאה הדרומית(!) – ולאחרונה גם את הספר שלשמו התכנסנו כאן, איך להוציא את הספר שלך לאור – מהרגע שסיימת לכתוב ועד שאפשר לדפדף בו, ובספר הזה כנרת עושה עבודה סופר יסודית ומפורטת (אני מתחילה לחשוב שהיא לא יכולה שלא, אפילו כשהיא מדברת על הוצאת גרילה) שמתארת את ההוצאה של ספר לאור על כל שלביה, אפשרויותיה ומחיריה.
מה תלמדו בספר 'איך להוציא את הספר שלך לאור'?
אם שאלתם את עצמכם מה האפשרויות שלכם להוצאה לאור ומה היתרונות והחסרונות של כל אפשרות – תמצאו את התשובה שם.
אם שאלתם את עצמכם מה כולל התהליך של הוצאת ספר לאור – תמצאו את התשובה שם.
אם שאלתם את עצמכם כמה עולה כל שלב ושלב וכמה כסף בסך הכול אתם צריכים לשריין – תמצאו את התשובה שם.
אם שאלתם את עצמכם מה זו הגהה, מה חשוב לדעת על עיצוב, מה זה עימוד, שדרה, פורזץ, מסת"ב, POD, העתק שמש, כמה עולה איור או דפוס, או על איזה נייר כדאי להדפיס את הספר, או כל שאלה אחרת שקשורה לתהליך ההוצאה לאור – תמצאו את התשובה שם.
אם גיליתם ברשימה הקודמת כמה מושגים שאתם לא מכירים – אני מבטיחה שתמצאו עוד כמה כשתקראו את הספר. את כל המושגים האלה אתם חייבים להכיר אם אתם רוצים להוציא ספר לאור. שוב, הכול שם.
הדבר היחיד שלא תמצאו שם, הוא את התשובות לאיך כותבים ספר. את התשובות האלה תמצאו בספרים אחרים, ועם הזמן תלמדו את עצמכם.
עלות הספר היא 80 שקלים, ואני מעריכה שהוא יחסוך לכם מאות, אם לא אלפים. מה זה כבר 80 ₪ בשביל ידע מזוקק שכזה?
הנה כאן קונים. פרגנו לעצמכם. תודו לי אחר כך.
מחפשים ספר על כתיבה? הנה כאן ודאי תמצאו את מבוקשכם.
השאר תגובה